Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

Jídelní lístek

Denní menu pro týden 18.4.2022 - 22.4.2022

18. Dub Pondělí

Snídaně:

Polévka: **************************************************
Hlavní jídlo I.: Velikonoční pondělí

19. Dub Úterý

Snídaně: Pom. z lučiny s bylinkami, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, špaldový nápoj, čaj, zelenina 1, 7

Polévka: Rajská s rýží 1, 9
Hlavní jídlo I.: Pečená mořská štika na kmíně, bramborová kaše, salát z pekingského zelí s paprikami 4, 7
Hlavní jídlo II.: Těstoviny tagliatelle se sýrovým přelivem 1, 7
Hlavní jídlo IV.: Indické kuřecí kari s kokosovým mlékem, jasmínová rýže 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva, mléčný nápoj 7

Svačina: Koblihy, ovocné mléko 1, 7

Večeře: Marinovaný kuřecí steak, dušená jasmínová rýže, kompot, čaj 1, II. Anglický rohlík 1

20. Dub Středa

Snídaně: Mazanec, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, kakao, čaj, ovoce 1, 7, 8

Polévka: Z jarní zeleniny 1, 9
Hlavní jídlo I.: Balkánské žebírko, těstoviny 1, 7
Hlavní jídlo II.: Bramborový guláš s uzeninou, kváskový chléb 1
Hlavní jídlo III.: Balkánské žebírko, vař. brambor, 1, 7
Hlavní jídlo IV.: Grilované kousky lososa, domácí gnocchi s brokolicí, smetanou a ořechy 1, 7, 8
Nápoj/dezert: Čaj, ovocný mošt, mléko, 7

Svačina: Chléb, rama, kedlubny, čaj 1, 7

Večeře: Sekaná pečeně, dušené kyselé zelí, vař. brambor, čaj 1, 3, 7 II. Loupák s párkem 1

21. Dub Čtvrtek

Snídaně: Pom. salámová, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, horká čokoláda, čaj, 1, 7

Polévka: Kuřecí vývar s fritátovými nudlemi 1, 9
Hlavní jídlo I.: Svíčková na smetaně, houskový knedlík, 1, 3, 7, 9, 10
Hlavní jídlo II.: Smažené sojové plátky v kukuřičných lupíncích, vař. brambor, ďábelská omáčka 1, 3, 6, 7
Hlavní jídlo IV.: Živáňský špíz, opékaný brambor, hořčičná omáčka 7, 10
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva, ovocné mléko, 7

Svačina: Grahamový rohlík, ovocná šťáva, 1,7

Večeře: Vepřové maso po námořnicku, tarhoňa, čaj 1, 3 II. Skořicový šnek 1

22. Dub Pátek

Snídaně: Míchaná vejce na cibulce, rama, med, džem, pečivo, cereálie, mléko, cappuccino, čaj, ovoce 1, 3, 7

Polévka: Beskydská kmínová 1, 9
Hlavní jídlo I.: Vepřové kostky na houbách, dušená rýže, ovocný salát 1
Hlavní jídlo II.: Jogurtové knedlíčky s jahodovým přelivem a šlehačkou 1 , 7
Hlavní jídlo IV.: Kuřecí variace, rozpečený chléb, salát coleslaw 1, 7
Nápoj/dezert: Čaj, ov. šťáva,

Přihlášení stravy

Pro přihlášení stravy můžete využít on-line systém.

Informace o přípravě jídel

Na přípravě jídel ve školní kuchyni se v rámci odborného výcviku podílejí žáci školy, obory gastronomie a kuchař - číšník.

Alergeny

Výskyt alergenu v kokrétním jídle je označen číslem v závorce. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla je vyvěšen vedle jídelního lístku v jídelně školy a uveden také na webových stránkách školy pod aktuálním jídelníčkem. Konkrétní obsah alergenů ze skupiny 1 a 8 Vám sdělí na požádání personál kuchyně.