Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

Cenné medaile na ISŠ-COP ve Valašském Meziříčí

Cenné medaile na ISŠ-COP ve Valašském Meziříčí 13 Čvn

Naše střední škola se může pyšnit dalším významným úspěchem. Na slavnostním ceremoniálu konaným v rámci valné hromady AKC pobočka Severní Morava a Slezsko, byly oceněny dvě významné osobnosti spojené s touto školou – bývalá učitelka odborného výcviku paní Bc. Marie Paprstkářová a její někdejší žák, posléze šéfkuchař a nyní učitel odborného výcviku naší školy pan Bc. Radek Vrána.

Paní Paprstkářová, která na gastronomické škole vyučovala více než dvacet let, obdržela nejvyšší české ocenění v oboru gastronomie Kříž Svatého Vavřince za mimořádný přínos v oblasti vzdělávání a za svůj dlouholetý vliv na generace budoucích kuchařů a za práci, rozvoj a reprezentaci gastronomie České republiky doma i v zahraničí. Její bývalí žáci často vzpomínají na její kreativní přístup k výuce a inspirativní osobnost, která je motivovala k dosahování vysokých cílů.

Radek Vrána, který absolvoval naší školu, byl oceněn za své vynikající úspěchy v profesionální gastronomii a za práci v pobočce Asociace kuchařů a cukrářů Severní Morava a Slezsko již stříbrnou medailí Magdaleny Dobromily Rettigové. Po absolvování školy se Radek vypracoval mezi české šéfkuchaře a nyní je učitelem odborného výcviku na naší škole. Medaile, kterou obdržel, je uznáním jeho talentu, tvrdé práce a inovativního přístupu k moderní gastronomii.

„Je to pro mě velká čest být oceněn společně s paní Paprstkářovou, která mě inspirovala a naučila mě základům, na kterých jsem mohl stavět. Bez jejího vedení a podpory bych se nikdy nedostal tam, kde jsem dnes.“ uvedl Radek Vrána během ceremoniálu.

Toto ocenění je nejen uznáním individuálních úspěchů paní Paprstkářové a pana Vrány, ale také potvrzením kvality vzdělávání, které poskytuje naše škola ISŠ Valašské Meziříčí. Jsme hrdí na naše absolventy a učitele, kteří přispívají k rozvoji české gastronomie a nesou dobré jméno naší školy.



Přiložené fotografie