Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

GASTRO JUNIOR BRNO 2019 BIDFOOD CUP

GASTRO JUNIOR BRNO 2019 BIDFOOD CUP 25 Led

Ve dnech 17.1. až 20.1. 2019  se na brněnském výstavišti konal 25. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie - mezinárodní mistrovství České republiky 

 GASTRO JUNIOR BRNO 2019 BIDFOOD CUP  

Tato prestižní soutěž je vyhlášena s cílem prohloubit a ověřit úroveň odborné přípravy studentů škol s gastronomickým zaměřením pro budoucí vstup do gastronomické praxe. Soutěž současně srovnává odbornou úroveň jednotlivých škol. Školy s gastronomickým zaměřením byly do soutěže pro obory kuchař a cukrář nominované Asociací kuchařů a cukrářů České republiky dle postupového klíče. 

Zadání splňuje pravidla pro soutěže, které stanoví WACS (Světová asociace kuchařských spolků).  

Soutěž hodnotí komisaři AKC ČR pod vedením hlavního komisaře s certifikací WACS.  

Integrovanou školu COP a  jazykovou školu s právem SJZ  letos zastupovala  studentka 3. ročníku  oboru  kuchař – číšník  Hana Číhalová.  

Pro jednotlivé dny byly vylosovány  jak  hlavní surovina tak jednotliví soutěžící. Hanka tedy soutěžila  první den - čtvrtek, kdy hlavní surovinou byla zvěřina. Los padl na srnčí hřbet.  

Běhen 40 minut  si soutěžící připraví jednotlivé suroviny pro svůj pokrm - sestaví název pokrmu a  připraví si pracovní stůl. Za dalších 45 minut před zraky odborné poroty a diváků  ve svém studiu uvaří 4 porce, naservíruje na talíř podle současných trendů servisu pokrmu.  

Hygienické a časové podmínky dělají z této soutěže jednu z nejnáročnějších  rámci celostátního klání  kuchařů juniorů.  

 Hanka Číhalová  připravila  srnčí hřbet na rozmarýnu, pošírovaný váleček ve slaninovém obalu, kroupové rizoto s parmezánem, zeleninové ragú s houbami, omáčku z portského vína a parmazánový chips.  

 Celkové osmé místo a stříbrná medaile je velkým úspěchem v konkurenci středních škol z celé republiky. Hanka tak dokázala, že naše škola je dlouhodobě ve střední Moravě jedna z nejúspěšnějších v přípravě mladých kuchařů. 

„ Samotné sestavení pokrmu, jeho tréning a příprava soutěžícího je velmi  náročná. Jsem  vděčná  i za velmi pěknou spolupráci  školy a  pracoviště,  kde  Hanka vykonává odbornou praxi. Potvrzuje se nám tak, že gastronomické provozy společně s výukou ve škole přináší radost z práce  pro všechny.“. Potvrdila nám paní  učitelka odborného výcviku oboru kuchař Bc. Marie Paprstkářová 



Přiložené fotografie