Zpráva ze soutěže Gastro Kroměříž 2019 – kuchař junior
Název akce, soutěže: Gastro Kroměříž
9. ročník kuchařské celostátní a mezinárodní soutěže juniorů do 23 let
Místo konání: Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
Datum: 15. 3. 2019
Jméno a třída žáka: M3B David Šandor
Jméno UOV: Bc. Marie Paprstkářová
Popis soutěže:
Gastronomická celostátní soutěž kuchařů juniorů, jejímž hlavním tématem byly kuřecí prsa. Každý soutěžící měl v časovém limitu 45 minut připravit 4 porce moderního pokrmu, každý pokrm měl obsahovat dvě tepelné úpravy masa, těžkou, lehkou přílohu, omáčku a případně doplněk, který pokrm ozdobí
David připravil: Kuřecí prsa plněné červeným zelím, smažený měšec s kuřecí fáší v těstíčku z kokosové mléka na pošírovaném kedlubnu, zapečené brambory se zelenou čočkou a parmazánem, omáčka z červeného vína s cibulovými kroužky
Umístění: Stříbrná medaile - celkově jedenácté místo z 26 soutěžících
Vypracovala: Bc. Marie Paprstkářová