V letošním roce se konal již 7. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2018. Jedná se o soutěž mladých odborníků z oblasti gastronomie oboru kuchař junior a kuchař senior, cukrář junior a senior, barista.
Naši školu zastupoval kuchař junior David Šandor z 2. ročníku maturitního oboru Gastronomie. Z celkového pořadí 28 soutěžících získal David 5. místo a zlatou medaili.
Hlavní surovinou byla vepřová krkovička, která podle propozic soutěže musela v pokrmu mít dva druhy tepelné úpravy. David si připravil pod vedením učitelky odborného výcviku Marie Paprstkářové tento pokrm: marinovaná vepřová krkovička, masová terinka v cuketovém obalu, fazolové pyré, mrkvový váleček, smetanová omáčka, česnekový demi glace, vše doplněné prachem z červené řepy a bylinkami.
Děkuji Davidovi za tříměsíční práci při přípravě a tréninku pokrmu.
Vypracovala Bc. Marie Paprstkářová