Díky školiteli – panu Zahradilovi – člen ČBA, voněla školou po dva dny intenzivní vůně kávy.
Studenti se na Baristickém kurzu – kurz přípravy kávy – seznámili se základními informacemi týkající se kávy jako suroviny, dále si osvojili základní pravidla práce s kávovarem a naučili se jak správně připravit espresso a cappuccino. Celé jedno dopoledne věnovali tréninku – jak správně našlehat mléko pro přípravu cappuccina. Nebylo to úplně snadné, ale nakonec se to všem povedlo.
V průběhu tréninku šlehání mléka spotřebovali cca 50 litrů mléka určeného speciálně pro přípravu cappuccina.
Vyzkoušeli si i některé méně časté způsoby přípravy kávy jako je příprava kávy v džezvě, v moka konvičce, filtrovaná káva aj. metody.
Kurz byl zakončen krátkým testem.
Absolventi kurzu obdrželi certifikát ČBA - BARISTA JUNIOR.