Od začátku školního roku 2019–2020 probíhá intenzívně výuka i na potravinářském úseku Integrované střední školy – Centra odborné přípravy Valašské Meziříčí. Žáci jsou zde vyučováni v 5 oborech (Kuchař-číšník, Gastronomie, Cukrář, Pekař a Řezník-uzenář). Své vědomosti a dovednosti předvádějí i na soutěžích, kde se jim daří dosahovat velmi pěkných výsledků.
OLIMA CUP Olomouc 2019
V krásném prostředí výstaviště Flora Olomouc se ve dnech 3. – 4. října 2019 uskutečnil již 24. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Olima Cup 2019. Soutěž pořádala Asociace kuchařů a cukrářů České republiky (pobočka severní Morava a Slezsko), Moravská střední škola Olomouc a Výstaviště Flora Olomouc.
Soutěžním úkolem bylo připravit 4 porce moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu 45 minut. Základní surovinou byla krůtí prsa (600 g), soutěžící musel v časovém limitu prezentovat 2 druhy tepelné úpravy masa. Soutěž přinesla ukázku moderní gastronomie. V tomto klání obsadil 3. místo David Šandor. Jeho výkon byl porotou po zásluze zařazen do zlatého pásma. Do stříbrného pásma byl zařazen výkon žáka Davida Stromšíka.
Součástí OLIMA CUPu byl i Moravský cukrářský šampionát také s mezinárodní účastí, kterého se naši žáci zúčastnili v soutěžích Svatební dort 2019 a Juniorský dort 2019. I tady budoucí cukrářky nezůstaly pozadu. V soutěži Svatební dort byl výrobek Petry Knápkové zařazen do stříbrného pásma (celkově 5. místo) a v soutěži Juniorský dort byl výrobek Lucie Adamíkové zařazen do pásma bronzového.
Klobáskobraní 2019
Muzeum řeznictví Valašské Meziříčí pořádá již tradičně soutěž O nejlepší klobásku. Tato soutěž se v areálu MP Krásno konala 12. října. Ani zde se naši žáci neztratili. V soutěži 13 dvoučlenných týmů získali Josef Macek a Tomáš Sekanina hned dvě ocenění: 1. místo v hodnocení laické poroty a 2. místo v hodnocení odborné poroty.
Všem oceněným žákům patří poděkování za vzornou reprezentaci školy. Poděkování patří také všem učitelům, kteří žáky na soutěže připravovali. Za všechny jmenujme Marii Paprstkářovou, Pavlu Volkovou, Martinu Vaňkovou a Tomáše Jareše.
O úrovni vzdělávání potravinářských oborů na naší škole svědčí i udělení certifikátu od Českého svazu zpracovatelů masa. Jako jedna ze 4 škol v republice získala naše škola Certifikát stvrzující vysokou kvalitu vzdělávání v oboru Řezník-uzenář. Udělení certifikátu vyžaduje splnění kritérií hned v několika oblastech – odborná způsobilost učitelů, průběh výuky, materiální zabezpečení výuky, účast a úspěchy žáků na soutěžích. Ředitel školy Mgr. Petr Pavlůsek v této souvislosti uvedl: „Udělení certifikátu je pro školu velmi zavazující. Budeme se i v budoucnu snažit o naplnění podmínek pro jeho opětovné udělení. Vše tak směřujeme k ještě kvalitnější výuce našich žáků.“